Obiady marzec 2025

 

W tym miesiącu przypada 21 dni żywieniowych.

7zł x 21 dni = 147 zł

 Prosimy o wpłaty do 10 marca.

Pytania i zgłoszenie nieobecności u Pani intendent Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

lub telefonicznie wew. 39 od 6.00 do 13.00

 


 

JADŁOSPIS

Nazwa potrawy

Składniki

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 17.03.2025

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana

Makaron z masłem,

cukrem,serem białym

Herbata miętowa

Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,por

ogórek kiszony,ziemniaki,śmietana 18%,przyprawy

Makaron z mąki makaronowej pszennej,masło 83%

ser biały,cukier

Woda,liść mięty suszony100%,cukier

Gluten,laktoza,seler

 

 

 

 

WTOREK 18.03.2025

Rosół z lanym ciastem

Ziemniaki

Cielęcina w sosie własnym

Buraki

 

 

Herbata lipowa

Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka,

pietruszka zielona,jaja,mąka pszenna typ 480,

przyprawy

Ziemniak,udziec cielęcy,cebula,czosnek,mąka pszenna typ 480,olej rzepakowy,przyprawy

Burak czerwony,przyprawy

Woda, kwiat lipy suszony 100%,cukier

Gluten,seler,jaja

 

 

 

 

 

ŚRODA 19.03.2025

Grochówka

Kasza bulgur

Gulasz wołowy

Ogórek konserwowy

Kompot owocowy

Boczek wędzony,ziemniaki,przyprawy,

Kasza bulgur,udziec wołowy,cebula,czosnek,

olej rzepakowy,mąka pszenna typ 480,przyprawy

Ogórek konserwowy

Woda,mieszanka owoców mrożonych,cukier

Gluten,gorczyca

 

CZWARTEK 20.03.2025

Rosół z ryżem

Ziemniaki

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym

Sałata zielona z jogurtem

Herbata owocowa

Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka,

pietruszka zielona,ryż biały,przyprawy

Ziemniaki,karczek wieprzowy,cebula,czosnek,mąka

pszenna typ 480,olej rzepakowy,przyprawy

Sałata masłowa,jogurt naturalny,przyprawy

Woda, mieszanka owoców suszonych 100%,cukier

Gluten,seler,laktoza

PIĄTEK 21.03.2025

Zupa-krem pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

Ziemniaki piure

Jajko sadzone

Marchewka z groszkiem

 

Herbata rumiankowa

Żeberko wieprzowe,ziemniaki,marchew,seler,pieczarki

pietruszka,por,śmietana 18%przyprawy,groszek ptysiowy(jaja,mąka pszenna,olej rzepakowy)

Ziemniaki,mleko 3,2% jajko,marchew z groszkiem (mrożonka),masło 83%,mąka pszenna typ 480,

przyprawy

Woda,suszony kwiat rumianku100%,cukier

Gluten,seler,laktoza,jaja

 

 

 

 

JADŁOSPIS

Nazwa potrawy

Składniki

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 24.03.2025

Kapuśniak z kapusty kiszonej

Kasza z boczkiem

Jogurt naturalny

Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,por

ziemniaki,kapusta kiszona,przyprawy

Kasza jęczmienna,boczek wędzony,przyprawy

Jogurt naturalny

Gluten,laktoza,seler

 

 

 

WTOREK 25.03.2025

Rosół z makaronem

Ziemniaki

Pieczeń ze schabu w sosie własnym

Sałatka z kapusty czerwonej

 

Herbata miętowa

Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka,

pietruszka zielona,makaron z mąki makaronowej pszennej,przyprawy

Ziemniaki,schab wieprzowy,olej rzepakowy,cebula,

czosnek,mąka pszenna typ 480,przyprawy

Sałatka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona,

jabłko,ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy)

Woda,kwiat lipy suszony 100%,cukier

Gluten,seler

 

 

 

 

 

ŚRODA 26.03.2025

Zupa z fasoli czerwonej

Ziemniaki piure

Filet z miruny panierowany

Kapusta kiszona gotowana z soczewicą

Kompot owocowy

Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,por,

ziemniaki,fasola czerwona,przyprawy.

Ziemniaki,mleko 3,2% filet z miruny,jaja,bułka tarta z

pieczywa pszennego,olej rzepakowy,przyprawy

Kapusta kiszona,soczewica czerwona,masło 83%

cebula,przyprawy

Woda,mieszanka owoców mrożonych,cukier

Gluten,seler,laktoza,jaja

 

CZWARTEK 27.03.2025

Barszcz ukraiński

Makaron

Filet z kurczaka ze szpinakiem w sosie śmietanowym

 

Herbata lipowa

Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka,fasola biała,burak czerwony,ziemniaki,koncentrat barszczu czerwonego 100%,śmietana 18%,przyprawy

Makaron z mąki makaronowej pszennej,filet

z kurczaka,szpinak,czosnek,śmietana 18% mąka pszenna typ 480,olej rzepakowy,przyprawy

Woda, kwiat lipy suszony 100%,cukier

Gluten,seler,laktoza

PIĄTEK 28.03.2025

Zupa pomidorowa z makaronem zabielana

Kluski leniwe z masłem,cukrem

Herbata rumiankowa

Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,por,

koncentrat pomidorowy 30%,makaron z mąki makaronowej pszennej,śmietana 18% przyprawy.

Ziemniaki,jaja,mąka ziemniaczana,ser biały,masło 83%

Woda,suszony kwiat rumianku100%,cukier

Gluten,laktoza,jaja,seler

 

 

KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,

ziele angielskie,oregano,majeranek,liść laurowy,zioła prowansalskie,papryka słodka,

czosnek mielony,cząber,rozmaryn,tymianek,bazylia,cynamon,cukier wanilinowy

Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten,mleko,jaja,soję,seler i gorczycę.

KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH

 


 

Godziny wydawania obiadów

BUDYNEK A

DZIEŃ TYGODNIA

 

PONIEDZIAŁEK

 

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

 

 

I

PRZERWA

11.30 – 11.50

 

 

Ia

Ib

Ic

IIa

IIc

 

Ia

Ib

Ic

IIa

IIIa

 

Ia

Ib

Ic

IIIb

 

Ia

Ib

Ic

IIc

IIIb

 

Ia

Ib

Ic

IIb

 

 

II

PRZERWA

12.35 – 12.55

 

 

 

IIb

IIIa

IIIb

IIIc

 

IIb

IIc

IIIb

IIIc

 

IIa

IIb

IIc

IIIa

IIIc

 

IIa

IIb

IIIa

IIIc

 

IIa

IIc

IIIa

IIIb

IIIc

 

BUDYNEK B

Klasy 4 i 5 - 11:30 - 11:50

Klasy 6, 7 i 8 - 12:35 - 12:55


 

Regulamin stołówki

Alergeny informacja


 

Zamówienia publiczne na rok 2025

Ogłoszenie

Wzór umowy

Załącznik nr 1

Załącznik nr 2

Załącznik nr 3

Załącznik nr 4

Załącznik nr 5

Opis przedmiotu zamówienia