Obiady Listopad 2025
W tym miesiącu przypada 17 dni żywieniowych.
7 zł x 17 dni = 119zł
Prosimy o uregulowanie należność do 10 listopada br.
NALEŻNOŚĆ PROSIMY WPŁACAĆ W FORMIE PRZELEWU NA KONTO SZKOŁY
Szkoła Podstawowa nr 40 im. Karola Goduli
ul. Joanny 13
41-703 Ruda Śląska
14 1050 1214 1000 0023 5608 8340
Tytułem: imię i nazwisko dziecka, obiady (miesiąc, kwota)
Np. Jan Kowalski, obiady wrzesień 70,00 zł
Kontakt:
lub telefonicznie wew. 39 od 6.00 do 10.00
JADŁOSPIS
|
Nazwa potrawy |
Składniki |
Alergeny |
|
PONIEDZIAŁEK 17.11.2025 |
||
|
Zupa szpinakowa z jajkiem Leczo z ryżem Napój Tymbark |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por, pietruszka,szpinak jaja,ziemniaki,przyprawy Ryż paraboliczny,pomidor,papryka,cukinia,cebula, czosnek,kiełbasa góralska,mąka pszenna typ480,olej rzepakowy,przyprawy Napój Tymbark |
gluten,seler,laktoza jaja
|
|
WTOREK 18.11.2025 |
||
|
Zupa-krem pieczarkowa zabielana z grzankami Kluski leniwe z masłem i cukrem Herbata owocowa |
Udko z kurczaka,marchew,seler,pietruszka,por,pietruszka zielona,pieczarki,ziemniaki,śmietana18%grzanki z pieczywa pszennego,przyprawy Ziemniaki,mąka ziemniaczana,jaja,ser biały cukier,masło83%,przyprawy Woda,mieszanka herbat owocowych100% cukier |
gluten,seler,jaja laktoza |
|
ŚRODA 19.11.2025 |
||
|
Zupa pomidorowa zabielana z ryżem Kasza bulgur Gulasz wołowy Ogórek konserwowy Herbata miętowa |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka,koncentrat pomidorowy30%,śmietana18% ryż biały,przyprawy Kasza bulgur,udziec wołowy,,cebula,czosnek,mąka pszenna typ480,olej rzepakowy,przyprawy ogórek konserwowy Woda,liść mięty pieprzowej 100% cukier |
gluten,seler,laktoza gorczyca |
|
CZWARTEK 20.11.2025 |
||
|
Rosół z lanym ciastem Ziemniaki Pieczeń wieprzowa w sosie własnym Buraki Herbata lipowa |
Udo z kurczaka,marchew,seler por,pietruszka,pietruszka zielona,jaja,mąka pszenna typ480,przyprawy Ziemniaki Karczek wieprzowy cebula,czosnek,mąka pszenna typ480,olej rzepakowy,przyprawy Buraki,przyprawy Woda,kwiat lipy100%cukier |
gluten,seler,jaja |
|
PIĄTEK 21.11.2025 |
||
|
Zupa kalafiorowa z kaszą manną Ziemniaki Pulpet panierowany z ryby Sałatka z białej kapusty Herbata rumiankowa |
Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,kalafior kasza manna pszenna,pietruszka zielona,przyprawy Ziemniaki Filet z mintaja,jaja,bułka tarta z pieczywa pszennego olej rzepakowy, przyprawy Sałatka z kapusty białej (kapusta biała, marchewka, papryka, ogórek kiszony), woda, ocet spirytusowy, cukier, sól i przyprawy. Woda kwiat rumianku100%,cukier |
gluten,seler jaja,ryba
|
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,
ziele angielskie,oregano,majeranek,liść laurowy,zioła prowansalskie,papryka słodka,
czosnek mielony,cząber,rozmaryn,tymianek,bazylia,cynamon,cukier wanilinowy
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten,mleko,jaja,soję,seler i gorczycę.
KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH
Godziny wydawania obiadów
BUDYNEK A
|
DZIEŃ TYGODNIA
|
PONIEDZIAŁEK
|
WTOREK |
ŚRODA |
CZWARTEK |
PIĄTEK |
|
I PRZERWA 11.30 – 11.50
|
Ia Ib Ic IIa IIc |
Ia Ib Ic IIa IIIa |
Ia Ib Ic IIIb |
Ia Ib Ic IIc IIIb |
Ia Ib Ic IIb |
|
II PRZERWA 12.35 – 12.55
|
IIb IIIa IIIb IIIc |
IIb IIc IIIb IIIc |
IIa IIb IIc IIIa IIIc |
IIa IIb IIIa IIIc |
IIa IIc IIIa IIIb IIIc |
BUDYNEK B
Klasy 4 i 5 - 11:30 - 11:50
Klasy 6, 7 i 8 - 12:35 - 12:55
Zamówienia publiczne na rok 2026