Obiady marzec 2025
W tym miesiącu przypada 21 dni żywieniowych.
7zł x 21 dni = 147 zł
Prosimy o wpłaty do 10 marca.
Pytania i zgłoszenie nieobecności u Pani intendent
lub telefonicznie wew. 39 od 6.00 do 13.00
JADŁOSPIS
Nazwa potrawy |
Składniki |
Alergeny |
PONIEDZIAŁEK 17.03.2025 |
||
Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana Makaron z masłem, cukrem,serem białym Herbata miętowa |
Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,por ogórek kiszony,ziemniaki,śmietana 18%,przyprawy Makaron z mąki makaronowej pszennej,masło 83% ser biały,cukier Woda,liść mięty suszony100%,cukier |
Gluten,laktoza,seler
|
WTOREK 18.03.2025 |
||
Rosół z lanym ciastem Ziemniaki Cielęcina w sosie własnym Buraki
Herbata lipowa |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka, pietruszka zielona,jaja,mąka pszenna typ 480, przyprawy Ziemniak,udziec cielęcy,cebula,czosnek,mąka pszenna typ 480,olej rzepakowy,przyprawy Burak czerwony,przyprawy Woda, kwiat lipy suszony 100%,cukier |
Gluten,seler,jaja
|
ŚRODA 19.03.2025 |
||
Grochówka Kasza bulgur Gulasz wołowy Ogórek konserwowy Kompot owocowy |
Boczek wędzony,ziemniaki,przyprawy, Kasza bulgur,udziec wołowy,cebula,czosnek, olej rzepakowy,mąka pszenna typ 480,przyprawy Ogórek konserwowy Woda,mieszanka owoców mrożonych,cukier |
Gluten,gorczyca
|
CZWARTEK 20.03.2025 |
||
Rosół z ryżem Ziemniaki Pieczeń wieprzowa w sosie własnym Sałata zielona z jogurtem Herbata owocowa |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka, pietruszka zielona,ryż biały,przyprawy Ziemniaki,karczek wieprzowy,cebula,czosnek,mąka pszenna typ 480,olej rzepakowy,przyprawy Sałata masłowa,jogurt naturalny,przyprawy Woda, mieszanka owoców suszonych 100%,cukier |
Gluten,seler,laktoza |
PIĄTEK 21.03.2025 |
||
Zupa-krem pieczarkowa z groszkiem ptysiowym Ziemniaki piure Jajko sadzone Marchewka z groszkiem
Herbata rumiankowa |
Żeberko wieprzowe,ziemniaki,marchew,seler,pieczarki pietruszka,por,śmietana 18%przyprawy,groszek ptysiowy(jaja,mąka pszenna,olej rzepakowy) Ziemniaki,mleko 3,2% jajko,marchew z groszkiem (mrożonka),masło 83%,mąka pszenna typ 480, przyprawy Woda,suszony kwiat rumianku100%,cukier |
Gluten,seler,laktoza,jaja
|
JADŁOSPIS
Nazwa potrawy |
Składniki |
Alergeny |
PONIEDZIAŁEK 24.03.2025 |
||
Kapuśniak z kapusty kiszonej Kasza z boczkiem Jogurt naturalny |
Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,por ziemniaki,kapusta kiszona,przyprawy Kasza jęczmienna,boczek wędzony,przyprawy Jogurt naturalny |
Gluten,laktoza,seler
|
WTOREK 25.03.2025 |
||
Rosół z makaronem Ziemniaki Pieczeń ze schabu w sosie własnym Sałatka z kapusty czerwonej
Herbata miętowa |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka, pietruszka zielona,makaron z mąki makaronowej pszennej,przyprawy Ziemniaki,schab wieprzowy,olej rzepakowy,cebula, czosnek,mąka pszenna typ 480,przyprawy Sałatka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona, jabłko,ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) Woda,kwiat lipy suszony 100%,cukier |
Gluten,seler
|
ŚRODA 26.03.2025 |
||
Zupa z fasoli czerwonej Ziemniaki piure Filet z miruny panierowany Kapusta kiszona gotowana z soczewicą Kompot owocowy |
Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,por, ziemniaki,fasola czerwona,przyprawy. Ziemniaki,mleko 3,2% filet z miruny,jaja,bułka tarta z pieczywa pszennego,olej rzepakowy,przyprawy Kapusta kiszona,soczewica czerwona,masło 83% cebula,przyprawy Woda,mieszanka owoców mrożonych,cukier |
Gluten,seler,laktoza,jaja
|
CZWARTEK 27.03.2025 |
||
Barszcz ukraiński Makaron Filet z kurczaka ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Herbata lipowa |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka,fasola biała,burak czerwony,ziemniaki,koncentrat barszczu czerwonego 100%,śmietana 18%,przyprawy Makaron z mąki makaronowej pszennej,filet z kurczaka,szpinak,czosnek,śmietana 18% mąka pszenna typ 480,olej rzepakowy,przyprawy Woda, kwiat lipy suszony 100%,cukier |
Gluten,seler,laktoza |
PIĄTEK 28.03.2025 |
||
Zupa pomidorowa z makaronem zabielana Kluski leniwe z masłem,cukrem Herbata rumiankowa |
Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,por, koncentrat pomidorowy 30%,makaron z mąki makaronowej pszennej,śmietana 18% przyprawy. Ziemniaki,jaja,mąka ziemniaczana,ser biały,masło 83% Woda,suszony kwiat rumianku100%,cukier |
Gluten,laktoza,jaja,seler
|
KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,
ziele angielskie,oregano,majeranek,liść laurowy,zioła prowansalskie,papryka słodka,
czosnek mielony,cząber,rozmaryn,tymianek,bazylia,cynamon,cukier wanilinowy
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten,mleko,jaja,soję,seler i gorczycę.
KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH
Godziny wydawania obiadów
BUDYNEK A
DZIEŃ TYGODNIA
|
PONIEDZIAŁEK
|
WTOREK |
ŚRODA |
CZWARTEK |
PIĄTEK |
I PRZERWA 11.30 – 11.50
|
Ia Ib Ic IIa IIc |
Ia Ib Ic IIa IIIa |
Ia Ib Ic IIIb |
Ia Ib Ic IIc IIIb |
Ia Ib Ic IIb |
II PRZERWA 12.35 – 12.55
|
IIb IIIa IIIb IIIc |
IIb IIc IIIb IIIc |
IIa IIb IIc IIIa IIIc |
IIa IIb IIIa IIIc |
IIa IIc IIIa IIIb IIIc |
BUDYNEK B
Klasy 4 i 5 - 11:30 - 11:50
Klasy 6, 7 i 8 - 12:35 - 12:55
Zamówienia publiczne na rok 2025