Obiady Listopad 2025

W tym miesiącu przypada 17 dni żywieniowych.

7 zł x 17 dni = 119zł

 

Prosimy o uregulowanie należność do 10 listopada br.

NALEŻNOŚĆ PROSIMY WPŁACAĆ W FORMIE PRZELEWU NA KONTO SZKOŁY

Szkoła Podstawowa nr 40 im. Karola Goduli

ul. Joanny 13

41-703 Ruda Śląska

14 1050 1214 1000 0023 5608 8340

Tytułem: imię i nazwisko dziecka, obiady (miesiąc, kwota)

Np. Jan Kowalski, obiady wrzesień 70,00 zł

Kontakt:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

lub telefonicznie wew. 39 od 6.00 do 10.00

 


 

JADŁOSPIS

Nazwa potrawy

Składniki

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 17.11.2025

Zupa szpinakowa z jajkiem

Leczo z ryżem

Napój Tymbark

Udko z kurczaka,marchew,seler,por, pietruszka,szpinak

jaja,ziemniaki,przyprawy

Ryż paraboliczny,pomidor,papryka,cukinia,cebula,

czosnek,kiełbasa góralska,mąka pszenna typ480,olej rzepakowy,przyprawy

Napój Tymbark

gluten,seler,laktoza

jaja

 

 

 

WTOREK 18.11.2025

Zupa-krem pieczarkowa zabielana z grzankami

Kluski leniwe z masłem i cukrem

Herbata owocowa

Udko z kurczaka,marchew,seler,pietruszka,por,pietruszka

zielona,pieczarki,ziemniaki,śmietana18%grzanki z pieczywa pszennego,przyprawy

Ziemniaki,mąka ziemniaczana,jaja,ser biały

cukier,masło83%,przyprawy

Woda,mieszanka herbat owocowych100% cukier

gluten,seler,jaja

laktoza

ŚRODA 19.11.2025

Zupa pomidorowa zabielana z ryżem

Kasza bulgur

Gulasz wołowy

Ogórek konserwowy

Herbata miętowa

Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka,koncentrat pomidorowy30%,śmietana18% ryż biały,przyprawy

Kasza bulgur,udziec wołowy,,cebula,czosnek,mąka pszenna typ480,olej rzepakowy,przyprawy

ogórek konserwowy

Woda,liść mięty pieprzowej 100% cukier

gluten,seler,laktoza

gorczyca

CZWARTEK 20.11.2025

Rosół z lanym ciastem

Ziemniaki

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym

Buraki

Herbata lipowa

Udo z kurczaka,marchew,seler por,pietruszka,pietruszka zielona,jaja,mąka pszenna typ480,przyprawy

Ziemniaki

Karczek wieprzowy cebula,czosnek,mąka pszenna typ480,olej rzepakowy,przyprawy

Buraki,przyprawy

Woda,kwiat lipy100%cukier

gluten,seler,jaja

PIĄTEK 21.11.2025

Zupa kalafiorowa z kaszą manną

Ziemniaki

Pulpet panierowany z ryby

Sałatka z białej kapusty

Herbata rumiankowa

Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,kalafior

kasza manna pszenna,pietruszka zielona,przyprawy

Ziemniaki

Filet z mintaja,jaja,bułka tarta z pieczywa pszennego

olej rzepakowy, przyprawy

Sałatka z kapusty białej (kapusta biała, marchewka, papryka, ogórek kiszony), woda, ocet spirytusowy, cukier, sól i przyprawy.

Woda kwiat rumianku100%,cukier

gluten,seler

jaja,ryba

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,

ziele angielskie,oregano,majeranek,liść laurowy,zioła prowansalskie,papryka słodka,

czosnek mielony,cząber,rozmaryn,tymianek,bazylia,cynamon,cukier wanilinowy

Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten,mleko,jaja,soję,seler i gorczycę.

 

KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH

 


 

Godziny wydawania obiadów

BUDYNEK A

DZIEŃ TYGODNIA

 

PONIEDZIAŁEK

 

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

 

 

I

PRZERWA

11.30 – 11.50

 

 

Ia

Ib

Ic

IIa

IIc

 

Ia

Ib

Ic

IIa

IIIa

 

Ia

Ib

Ic

IIIb

 

Ia

Ib

Ic

IIc

IIIb

 

Ia

Ib

Ic

IIb

 

 

II

PRZERWA

12.35 – 12.55

 

 

 

IIb

IIIa

IIIb

IIIc

 

IIb

IIc

IIIb

IIIc

 

IIa

IIb

IIc

IIIa

IIIc

 

IIa

IIb

IIIa

IIIc

 

IIa

IIc

IIIa

IIIb

IIIc

 

BUDYNEK B

Klasy 4 i 5 - 11:30 - 11:50

Klasy 6, 7 i 8 - 12:35 - 12:55


 

Regulamin stołówki

Alergeny informacja


 

Zamówienia publiczne na rok 2026

Ogłoszenie

Wzór umowy

Załącznik nr 1

Załącznik nr 2

Załącznik nr 3

Załącznik nr 4

Załącznik nr 5

Opis przedmiotu zamówienia