Obiady czerwiec 2025
W tym miesiącu przypada 15 dni żywieniowych.
7zł x 15 dni = 105 zł
Prosimy o jak najszybsze wpłaty w celu zamknięcia rozliczenia rocznego.
Nie uwzględniane będą odliczenia, które pojawią się 4 dni przed zakończeniem żywienia.
Kontakt:
lub telefonicznie wew. 39 od 6.00 do 13.00
JADŁOSPIS
Nazwa potrawy |
Składniki |
Alergeny |
PONIEDZIAŁEK 16.06.2025 |
||
Zupa jarzynowa z kapustą włoską Kasza jęczmienna z boczkiem Jogurt naturalny |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka kapusta włoska,ziemniaki,przyprawy Kasza jęczmienna,boczek wędzony,przyprawy jogurt naturalny |
Gluten,seler,laktoza
|
WTOREK 17.06.2025 |
||
Rosół z kaszą manną Ziemniaki piure Kotlet z kurczaka w cieście serowo-jogurtowym Mizeria |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka, pietruszka zielona,kasza manna pszenna,przyprawy Ziemniaki,mleko 3,2% Filet z kurczaka,jaja,mąka ziemniaczana,ser żółty, jogurt naturalny,przyprawy,olej rzepakowy Ogórek zielony,maślanka,jogurt naturalny,śmietana 18%,przyprawy |
Gluten,seler,laktoza |
ŚRODA 18.06.2025 |
||
Rosół z ryżem Ziemniaki Filet z indyka w sosie własnym Kapusta biała zasmażana Herbata rumiankowa |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka, pietruszka zielona,kasza ryż biały,przyprawy Ziemniaki,filet z indyka,mąka pszenna typ 480 olej rzepakowy,przyprawy Kapusta biała młoda,cebula,masło 83% Woda kwiat rumianku 100% cukier |
Gluten,seler,laktoza |
|
PONIEDZIAŁEK 23.06.2025 |
|
Zupa z fasolki szparagowej z kaszą manną Makaron z masłem,serem białym,cukrem Herbata miętowa |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka, fasolka szparagowa,kasza manna pszenna,przyprawy Makaron z mąki makaronowej pszennej,ser biały, masło 83%,cukier Woda,liść mięty pieprzowej100%,cukier |
Gluten,seler,laktoza |
|
WTOREK 24.06.2025 |
|
Rosół z makaronem Ziemniaki Pałka z kurczaka w sosie własnym Sałatka z ogórka zielonego i pomidora |
Udko z kurczaka,marchew,seler,por,pietruszka, pietruszka zielona,makaron z mąki makaronowej pszennej,przyprawy Ziemniaki,pałka z kurczaka,mąka pszenna typ 480 przyprawy Ogórek zielony,pomidor |
Gluten,seler,laktoza |
|
ŚRODA 25.06.2025 |
|
Krupnik Ziemniaki piure Filet z miruny panierowany Kapusta kiszona gotowana |
Żeberko wieprzowe,marchew,seler,pietruszka,por, ziemniaki,kasza jęczmienna,pietruszka zielona, przyprawy. Ziemniaki,mleko 3,2% filet z miruny, jaja,bułka tarta z pieczywa pszennego,olej rzepakowy, przyprawy Kapusta kiszona,cebula,masło 83%,przyprawy |
Gluten,seler,laktoza’ ryba,jaja |
KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,
ziele angielskie, oregano, majeranek ,liść laurowy, zioła prowansalskie, papryka słodka,
czosnek mielony, cząber, rozmaryn, tymianek, bazylia, cynamon ,cukier wanilinowy
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten, mleko, jaja, soję, seler i gorczycę.
KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH
Godziny wydawania obiadów
BUDYNEK A
DZIEŃ TYGODNIA
|
PONIEDZIAŁEK
|
WTOREK |
ŚRODA |
CZWARTEK |
PIĄTEK |
I PRZERWA 11.30 – 11.50
|
Ia Ib Ic IIa IIc |
Ia Ib Ic IIa IIIa |
Ia Ib Ic IIIb |
Ia Ib Ic IIc IIIb |
Ia Ib Ic IIb |
II PRZERWA 12.35 – 12.55
|
IIb IIIa IIIb IIIc |
IIb IIc IIIb IIIc |
IIa IIb IIc IIIa IIIc |
IIa IIb IIIa IIIc |
IIa IIc IIIa IIIb IIIc |
BUDYNEK B
Klasy 4 i 5 - 11:30 - 11:50
Klasy 6, 7 i 8 - 12:35 - 12:55
Zamówienia publiczne na rok 2025