JADŁOSPIS

Nazwa potrawy

Składniki

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 27.11.2023

Zupa-kem z pora z grzankami

Makaron z sosem pomidorowym,serem żółtym

 

 

Herbata miętowa

Żeberko wieprzowe,ziemniaki,marchew,seler

pietruszka,por,grzanki z pieczywa pszennego

przyprawy

Makaron z mąki makaronowej pszennej,pulpa

pomidorowa 100%,masło 83%,mąka pszenna typ 450,ser żółty,przyprawy

Woda liść mięty pieprzowej 100%,cukier

Gluten,laktoza,seler

WTOREK 28.11.2023

Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana

Ziemniaki

Gulasz wieprzowy

Sałatka szwedzka

 

 

 

 

Kompot

Porcja rosołowa,marchew,seler,por,pietruszka,

kalafior,koperek zielony,ziemniaki,

śmietana 18%,przyprawy

Ziemniaki,łopatka wieprzowa,cebula,czosnek,

olej rzepakowy,mąka pszenna typ 450

przyprawy

Sałatka szwedzka ( ogórki,woda,cukier,sól

ocet spirytusowy,przyprawy – zawiera gorczycę)

Woda owoce mrożone,cukier

Gluten,seler,laktoza,gorczyca

ŚRODA 29.11.2023

Rosół z makaronem

Ziemniaki piure

Filet z kurczaka panierowany

Kapusta kiszona gotowana z soczewicą

 

 

 

Herbata rumiankowa

Porcja rosołowa,marchew,seler,por,pietruszka,

pietruszka zielona,makaron z mąki makaronowej pszennej,przyprawy,

Ziemniaki,mleko 3,2% filet z kurczaka,jaja,

bułka tarta z pieczywa pszennego,olej rzepakowy,przyprawy

Kapusta kiszona,soczewica czerwona,masło 83%,przyprawy

Woda,kwiat rumianku,cukier

Gluten,seler,laktoza,jaja

CZWARTEK 30.11.2023

Zupa ogórkowa z ryżem zabielana

Kasza bulgur

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym

Buraki

 

Herbata owocowa

Żeberko wieprzowe,marchew,seler,por

pietruszka, ogórek kiszony,ryż biały

śmietana 18% przyprawy

Kasza bulgur,karczek wieprzowy,cebula

czosnek,mąka pszenna typ 450,olej rzepakowy,przyprawy

Buraki,przyprawy

Woda,mieszanka herbat owocowych,cukier

Gluten,seler,laktoza

PIĄTEK 1.12.2023

Zupa brokułowa z kaszą jaglaną

Kluski leniwe z masłem,cukrem

 

 

Herbata lipowa

Porcja rosołowa,marchew,seler,pietruszka,

por,kasza jaglana,brokuł,przyprawy

Ziemniaki,mąka ziemniaczana,ser biały,

jaja,masło 83%,cukier

Woda kwiat lipy 100% cukier

Gluten,seler,laktoza,jaja

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,

ziele angielskie,oregano,majeranek,liść laurowy,zioła prowansalskie,papryka słodka,

czosnek mielony,cząber,rozmaryn,tymianek,bazylia,cynamon,cukier wanilinowy

Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten,mleko,jaja,soję,seler i gorczycę.

KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ


Godziny wydawania obiadów

BUDYNEK A

  Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
11:30 1A, 1C, 2B, 2C 1B, 1C, 2B, 3B, 2A 1A, 1B, 1C, 3A 1A, 1C, 2A, 3A 1A, 1B, 1C, 3A
12:35 1B, 2A, 3A, 3B, 3C 1A, 2C, 3A, 3C 2A, 2B, 2C, 3B, 3C 1B, 2B, 2C, 3B, 3C 2A, 2B, 2C, 3B, 3C

 

BUDYNEK B

Klasy 4 i 5 - 11:30 - 11:50

Klasy 6, 7 i 8 - 12:35 - 12:55


Regulamin stołówki .pdf

Regulamin stołówki .doc