Obiady kwiecień 2024

 

Ilość dni żywieniowych: 20

20 x 7,00 zł = 140,00 zł

Prosimy o wpłaty do 10 kwietnia.

Pytania i zgłoszenie nieobecności u Pani intendent Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

lub telefonicznie wew. 39 od 6.00 do 14.00

 


JADŁOSPIS

Nazwa potrawy

Składniki

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 8.04.2024

Zupa ogórkowa z ryżem

Ziemniaki

Jajko gotowane,sos chrzanowy

Herbata miętowa

 

Porcja rosołowa,,marchew,seler,pietruszka

por,ogórek kiszony,ryż biały,śmietana 18%, przyprawy

Ziemniaki,jajko,chrzan tarty,masło 83%,mąka pszenna typ 450,przyprawy

Woda,liść mięty pieprzowej 100% cukier

Gluten,laktoza,seler,jaja

WTOREK 9.04.2024

Zupa -krem pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

Makaron

Gulasz wieprzowy

Ogórek konserwowy

 

 

Herbata lipowa

Porcja rosołowa,marchew,seler,pietruszka

por,pieczarki,śmietana 18% pietruszka zielona,groszek ptysiowy,przyprawy

Makaron z mąki makaronowej pszennej,

łopatka wieprzowa,cebula,czosnek,mąka

pszenna typ 450, olej rzepakowy,przyprawy

Ogórek konserwowy

Woda kwiat lipy 100% cukier

Gluten,seler,laktoza,jaja

gorczyca

ŚRODA 10.04.2024

Rosół z lanym ciastem

Ziemniaki piure

Kotlet z kurczaka w cieście jogurtowo-serowym

 

 

 

Mizeria

Porcja rosołowa,marchew,seler,por,pietruszka,

pietruszka zielona,jaja,mąka pszenna typ 450 przyprawy

Ziemniaki,mleko 3,2% filet z kurczaka,jaja,

ser żółty,mąka ziemniaczana,jogurt grecki

olej rzepakowy,przyprawy

Ogórek zielony,jogurt naturalny,śmietana 18%

maślanka,przyprawy

Gluten,seler,laktoza,jaja

CZWARTEK 11.04.2024

Rosół z makaronem

Ziemniaki

Pieczeń ze schabu w sosie własnym

Buraki

 

 

Herbata rumiankowa

Porcja rosołowa,marchew,seler,por,pietruszka,

pietruszka zielona,makaron z mąki makaronowej pszennej,przyprawy

Ziemniaki,schab wieprzowy,cebula,czosnek,

mąka pszenna typ 450,olej rzepakowy

przyprawy

Buraki,przyprawy

Woda,kwiat rumianku 100%,cukier

Gluten,seler

PIĄTEK 12.04.2024

Żurek z ziemniakami

Racuchy drożdżowe z jabłkiem,

jogurtem,cukrem pudrem

 

Herbata lipowa

Zakwas żurku z mąki żytniej,czosnek,boczek wędzony,ziemniaki,przyprawy

Mąka pszenna typ 450,mleko 3,2%,jaja

jabłka,drożdże,olej rzepakowy,cukier puder

Woda kwiat lipy 100% cukier

Gluten,seler,laktoza,jaja

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,

ziele angielskie,oregano,majeranek,liść laurowy,zioła prowansalskie,papryka słodka,

czosnek mielony,cząber,rozmaryn,tymianek,bazylia,cynamon,cukier wanilinowy

Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten,mleko,jaja,soję,seler i gorczycę.

KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH


 

Godziny wydawania obiadów

BUDYNEK A

  Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
11:30 1A, 1C, 2B, 2C 1B, 1C, 2B, 3B, 2A 1A, 1B, 1C, 3A 1A, 1C, 2A, 3A 1A, 1B, 1C, 3A
12:35 1B, 2A, 3A, 3B, 3C 1A, 2C, 3A, 3C 2A, 2B, 2C, 3B, 3C 1B, 2B, 2C, 3B, 3C 2A, 2B, 2C, 3B, 3C

 

BUDYNEK B

Klasy 4 i 5 - 11:30 - 11:50

Klasy 6, 7 i 8 - 12:35 - 12:55


Regulamin stołówki .pdf

Regulamin stołówki .doc


 

Zamówienia publiczne

Ogłoszenie

Wzór umowy

Załącznik nr 1

Załącznik nr 2

Załącznik nr 3

Załącznik nr 4

Załącznik nr 5

Opis przedmiotu zamówienia