JADŁOSPIS
Nazwa potrawy |
Składniki |
Alergeny |
PONIEDZIAŁEK 27.11.2023 |
||
Zupa-kem z pora z grzankami Makaron z sosem pomidorowym,serem żółtym
Herbata miętowa |
Żeberko wieprzowe,ziemniaki,marchew,seler pietruszka,por,grzanki z pieczywa pszennego przyprawy Makaron z mąki makaronowej pszennej,pulpa pomidorowa 100%,masło 83%,mąka pszenna typ 450,ser żółty,przyprawy Woda liść mięty pieprzowej 100%,cukier |
Gluten,laktoza,seler |
WTOREK 28.11.2023 |
||
Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana Ziemniaki Gulasz wieprzowy Sałatka szwedzka
Kompot |
Porcja rosołowa,marchew,seler,por,pietruszka, kalafior,koperek zielony,ziemniaki, śmietana 18%,przyprawy Ziemniaki,łopatka wieprzowa,cebula,czosnek, olej rzepakowy,mąka pszenna typ 450 przyprawy Sałatka szwedzka ( ogórki,woda,cukier,sól ocet spirytusowy,przyprawy – zawiera gorczycę) Woda owoce mrożone,cukier |
Gluten,seler,laktoza,gorczyca |
ŚRODA 29.11.2023 |
||
Rosół z makaronem Ziemniaki piure Filet z kurczaka panierowany Kapusta kiszona gotowana z soczewicą
Herbata rumiankowa |
Porcja rosołowa,marchew,seler,por,pietruszka, pietruszka zielona,makaron z mąki makaronowej pszennej,przyprawy, Ziemniaki,mleko 3,2% filet z kurczaka,jaja, bułka tarta z pieczywa pszennego,olej rzepakowy,przyprawy Kapusta kiszona,soczewica czerwona,masło 83%,przyprawy Woda,kwiat rumianku,cukier |
Gluten,seler,laktoza,jaja |
CZWARTEK 30.11.2023 |
||
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana Kasza bulgur Pieczeń wieprzowa w sosie własnym Buraki
Herbata owocowa |
Żeberko wieprzowe,marchew,seler,por pietruszka, ogórek kiszony,ryż biały śmietana 18% przyprawy Kasza bulgur,karczek wieprzowy,cebula czosnek,mąka pszenna typ 450,olej rzepakowy,przyprawy Buraki,przyprawy Woda,mieszanka herbat owocowych,cukier |
Gluten,seler,laktoza |
PIĄTEK 1.12.2023 |
||
Zupa brokułowa z kaszą jaglaną Kluski leniwe z masłem,cukrem
Herbata lipowa |
Porcja rosołowa,marchew,seler,pietruszka, por,kasza jaglana,brokuł,przyprawy Ziemniaki,mąka ziemniaczana,ser biały, jaja,masło 83%,cukier Woda kwiat lipy 100% cukier |
Gluten,seler,laktoza,jaja |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,
ziele angielskie,oregano,majeranek,liść laurowy,zioła prowansalskie,papryka słodka,
czosnek mielony,cząber,rozmaryn,tymianek,bazylia,cynamon,cukier wanilinowy
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten,mleko,jaja,soję,seler i gorczycę.
KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ
Godziny wydawania obiadów
BUDYNEK A
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | |
11:30 | 1A, 1C, 2B, 2C | 1B, 1C, 2B, 3B, 2A | 1A, 1B, 1C, 3A | 1A, 1C, 2A, 3A | 1A, 1B, 1C, 3A |
12:35 | 1B, 2A, 3A, 3B, 3C | 1A, 2C, 3A, 3C | 2A, 2B, 2C, 3B, 3C | 1B, 2B, 2C, 3B, 3C | 2A, 2B, 2C, 3B, 3C |
BUDYNEK B
Klasy 4 i 5 - 11:30 - 11:50
Klasy 6, 7 i 8 - 12:35 - 12:55