Stołówka szkolna

 

 

Rok szkolny 2022/2023


W marcu ilość dni żywieniowych: 23


6 zł x 23 obiadów = 138 zł


Płatności proszę dokonać do 6 marca!

(podczas rekolekcji 6 i 7 marca obiad wydawany jest jak zawsze)

 

 

Zapisy na obiady pod numerem telefonu 32 2481288 wew. 34


 

W razie całkowitej rezygnacji z posiłków lub chwilowego wstrzymania żywienia

 

prosimy o kontakt z Panią Intendent:

 

32 2481288 wew. 39

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

 

 


Zlecenie na żywienie ucznia - pobierz

Regulamin stołówki szkolnej




Opłata za jeden ciepły posiłek wynosi 6,00 zł


Za żywienie należy wpłacać przelewem bankowym na konto szkoły:


Szkoła Podstawowa nr 40

ul. Joanny 13

41-703 Ruda Śląska

14 1050 1214 1000 0023 5608 8340


Tytułem: Imię i nazwisko dziecka, klasa, obiady, miesiąc.


 

     Za żywienie należy wpłacać do 6 dnia danego miesiąca.

Brak wpłaty będzie skutkował wstrzymaniem posiłków  10 danego miesiąca.

      Potwierdzenie przelewu można przesłać pocztą elektroniczną na adres:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

w temacie prosimy o zaznaczenie jak w tytule przelewu: imię i nazwisko dziecka, miesiąc.



W czasie choroby dziecka, niewykorzystane posiłki będą odliczone,

od dnia następnego, po zgłoszeniu nieobecności do godziny 9.00 pod numerem świetlicy:

32 2481288 wew. 34

pod tym samym numerem można wznowić posiłki po chorobie.

   

 


JADŁOSPIS

 

Nazwa potrawy

Składniki

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 20.03.2023

Racuchy drożdżowe z jabłkiem,cukrem pudrem

jogurtem

Herbata miętowa z cukrem i cytryną

 

Mąka pszenna typ 480,mleko 3,2%,drożdże piekarnicze,jaja,jabłko,olej rzepakowy,cukier

puder,jogurt naturalny

Woda,liść mięty pieprzowej,cytryna,cukier

Gluten,laktoza,jaja

 

 

WTOREK 21.03.2023

Ziemniaki

Gulasz z indyka

Sałatka szwedzka

 

 

 

Herbata lipowa

Ziemniaki,udziec z indyka,cebula,czosnek

mąka pszenna typ 480,olej rzepakowy

przyprawy

Sałatka szwedzka (Ogórek, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, koper, mieszanka przypraw (zawiera gorczycę).

Woda,kwiat lipy 100% cukier

Gluten,gorczyca

 

 

ŚRODA 22.03.2023

Ziemniaki piure

Filet z kurczaka panierowany

Marchewka na gęsto

 

Herbata owocowa

Ziemniaki,mleko 3,2%,filet z kurczaka,jaja,

bułka tarta pszenna,olej rzepakowy

przyprawy,

Marchew (mrożonka) masło 83% mąka pszenna typ,480,przyprawy

Woda,mieszanka herbat owocowych,cukier

Gluten,laktoza,jaja

CZWARTEK 23.03.2023

Ziemniaki,

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym

Surówka z kapusty pekińskiej

Kompot

 

Ziemniaki,karczek wieprzowy,cebula,

czosnek,mąka pszenna typ 480,olej rzepakowy,przyprawy

Kapusta pekińska,rzodkiewka,papryka czerwona,kukurydza konserwowa

Woda,mieszanka kompotowa (mrożonka)

cukier

Gluten

 

 

 

 

 

 

 

PIĄTEK 24.03.2023

Ziemniaki piure

Jajko sadzone

Jogurt naturalny

 

Herbata miętowa z cukrem i cytryną

Ziemniaki,mleko 3,2% ,jaja,olej rzepakowy,

przyprawy

Jogurt naturalny

 

Woda,liść mięty pieprzowej,cytryna,cukier

Gluten,laktoza,jaja

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,

ziele angielskie,oregano,majeranek,liść laurowy,zioła prowansalskie,papryka słodka,

czosnek mielony,cząber,rozmaryn,tymianek,bazylia,cynamon,cukier wanilinowy

 

Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten,mleko,jaja,soję,seler i gorczycę.

 

KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH