Stołówka szkolna

 

 

W maju ilość dni żywieniowych: 17


5zł x 17 obiadów = 85 zł


Płatności proszę dokonać do 6 maja.


W maju przypada egzamin ósmoklasisty (24, 25 i 26 maja)

w tych dniach posiłki nie będą wydawane.

W razie całkowitej rezygnacji z posiłków lub chwilowego wstrzymania żywienia prosimy o kontakt z Panią Intendent:

32 2481288 wew. 39 

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.


Zlecenie na żywienie ucznia - pobierz

Regulamin stołówki szkolnej




Opłata za jeden posiłek (zupa + II danie) wynosi 5,00 zł


Za żywienie należy wpłacać przelewem bankowym na konto szkoły:

Szkoła Podstawowa nr 40

ul. Joanny 13

41-703 Ruda Śląska

14 1050 1214 1000 0023 5608 8340


Tytułem: Imię i nazwisko dziecka, klasa, opłata za żywienie, za jaki miesiąc.


 

     Za żywienie należy wpłacać do 6 dnia danego miesiąca.

Brak wpłaty będzie skutkował wstrzymaniem posiłków  10 danego miesiąca.

      Potwierdzenie przelewu można przesłać pocztą elektroniczną na adres:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

w temacie prosimy o zaznaczenie jak w tytule przelewu: imię i nazwisko dziecka, miesiąc.



W czasie choroby dziecka, niewykorzystane posiłki będą odliczone,

od dnia następnego, po zgłoszeniu nieobecności do godziny 9.00 pod numerem świetlicy:

32 2481288 wew. 34

pod tym samym numerem można wznowić posiłki po chorobie.

 


 

 

 

JADŁOSPIS

Nazwa potrawy

Składniki

Alergeny

 

PONIEDZIAŁEK 23.05.2022

Żurek

 

 

Ziemniaki

Jajko gotowane,sos koperkowy

 

Herbata owocowa z miodem

Zakwas z mąki żytniej,czosnek,ziemniaki,boczek wędzony,przyprawy

Ziemniaki,jaja,masło 83%,mąka pszenna typ 480,koperek zielony,przyprawy

 

 

Woda, owoce suszone,miód wielokwiatowy

Gluten,laktoza,jaja

PIĄTEK 27.05.2022

Krupnik

Ziemniaki pure

Filet z morszczuka panierowany

 

 

Kapusta kiszona gotowana

Porcja rosołowa z kurczaka marchew,pietruszka,seler,por,kasza jęczmienna pietruszka zielona, przyprawy

Ziemniaki,mleko 3,2%

filet z morszczuka,jaja,bułka tarta pszenna,olej rzepakowy,przyprawy

Kapusta kiszona,masło 83%,przyprawy

Gluten,seler,laktoza,jaja

ryba

 

 

PONIEDZIAŁEK 30.05.2022

Zupa jarzynowa

 

Makaron z masłem,miodem,serem białym

Herbata lipowa z miodem

Porcja rosołowa z kurczaka,marchew,seler pietruszka,por,szpinak,jaja,przyprawy

Makaron z maki makaronowej pszennej,masło 83%, ser biały,miód wielokwiatowy

 

Woda kwiat lipy100% miód wielokwiatowy

Gluten,seler,laktoza

jaja

 

WTOREK 31.05.2022

Rosół z ryżem

 

Ziemniaki

pieczeń wieprzowa w sosie własnym

 

Buraki

Porcja rosołowa z kurczaka,marchew,seler pietruszka,por,ryż biały,pietruszka zielona,przyprawy

Ziemniaki,szynka wieprzowa,cebula,czosnek, mąka pszenna typ 480,przyprawy

 

Buraki

Gluten,seler,laktoza

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,

ziele angielskie,oregano,majeranek,liść laurowy,zioła prowansalskie,papryka słodka,

czosnek mielony,cząber,rozmaryn,tymianek,bazylia,cynamon,cukier wanilinowy

 

Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten,mleko,jaja,soję,seler i gorczycę.

 

KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH