Stołówka szkolna

 

 

Nowy rok szkolny 2022/2023


W październiku ilość dni żywieniowych: 19


6 zł x 19 obiadów = 114 zł


Płatności proszę dokonać do 6 października!

 

 

Zapisy na obiady pod numerem telefonu 32 2481288 wew. 34


 

W razie całkowitej rezygnacji z posiłków lub chwilowego wstrzymania żywienia

 

prosimy o kontakt z Panią Intendent:

 

32 2481288 wew. 39

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

 

 


Zlecenie na żywienie ucznia - pobierz

Regulamin stołówki szkolnej




Opłata za jeden ciepły posiłek wynosi 6,00 zł


Za żywienie należy wpłacać przelewem bankowym na konto szkoły:


Szkoła Podstawowa nr 40

ul. Joanny 13

41-703 Ruda Śląska

14 1050 1214 1000 0023 5608 8340


Tytułem: Imię i nazwisko dziecka, klasa, obiady, miesiąc.


 

     Za żywienie należy wpłacać do 6 dnia danego miesiąca.

Brak wpłaty będzie skutkował wstrzymaniem posiłków  10 danego miesiąca.

      Potwierdzenie przelewu można przesłać pocztą elektroniczną na adres:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

w temacie prosimy o zaznaczenie jak w tytule przelewu: imię i nazwisko dziecka, miesiąc.



W czasie choroby dziecka, niewykorzystane posiłki będą odliczone,

od dnia następnego, po zgłoszeniu nieobecności do godziny 9.00 pod numerem świetlicy:

32 2481288 wew. 34

pod tym samym numerem można wznowić posiłki po chorobie.

 

 

 

JADŁOSPIS

Nazwa potrawy

Składniki

Alergeny

PONIEDZIAŁEK 3.10.2022

Ryż z masłem,cynamonem

cukrem,jabłkiem

 

Napój miętowy

Ryż paraboliczny,masło 83%,cynamon,jabłka,cukier

 

Woda,liść mięty 100%,cukier

Laktoza

WTOREK4.10.2022

Ziemniaki

Cielęcina duszona w sosie własnym,buraki

Kompot

Ziemniaki,udziec cielęcy,cebula,czosnek,mąka pszenna typ480,olej rzepakowy,przyprawy

Buraki

Woda, owoce sezonowe,cukier

Gluten

ŚRODA5.10.2022

Ziemniaki piure

Pieczeń ze schabu

Sałata lodowa z jogurtem

Herbata owocowa

Ziemniaki,mleko 3,2% schab wieprzowy,

olej rzepakowy,przyprawy

Sałata lodowa,jogurt naturalny,przyprawy

Woda mieszanka herbat owocowych,cukier

Gluten,laktoza

CZWARTEK 6.10.2022

Spaghetti

 

Napój lipowy

Makaron z mąki makaronowej pszennej

łopatka wieprzowa,czosnek,cebula

olej rzepakowy,koncentrat pomidorowy 30%,mąka

mąka pszenna typ 480,przyprawy

Woda,kwiat lipy 100%,cukier

Gluten

 

PIĄTEK 7.10.2022

 

Ziemniaki piure

Kotlet z jajka

Marchewka z groszkiem

Woda mineralna

Ziemniaki,mleko 3,2% jaja,olej rzepakowy,bułka tarta pszenna,przyprawy

Marchewka,groszek,masło 83%,mąka pszenna typ 480,przyprawy

Woda mineralna

Gluten,laktoza,jaja

 

  

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : sól morska, pieprz naturalny,

ziele angielskie,oregano,majeranek,liść laurowy,zioła prowansalskie,papryka słodka,

czosnek mielony,cząber,rozmaryn,tymianek,bazylia,cynamon,cukier wanilinowy

 

Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać gluten,mleko,jaja,soję,seler i gorczycę.

 

KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN OD NIEJ NIEZALEŻNYCH